Annons

Karin Thunberg: På sju sekunder blev jag stämplad som uråldrig

Kära läsare,

Det var en märklig lördag i Stockholm – många var ute och promenerade i vårsolen, men platser i staden som normalt sett är livliga var samtidigt helt öde. 8-åringen och jag vågade oss på att gå på bio, men trots att det var lördagskväll på en av få öppna biografer, och därtill en svensk storfilm (”Min pappa Marianne”), var vi nästan ensamma i salongen.

Hur ska man hantera ångestkänslorna som coronakrisen lätt framkallar? Psykiatrikern Anders Hansen skriver om hur han själv har skurit ner på sociala medier och blivit mer noga med vilken information han tar del av.

Läkaren och författaren Christian Unge skriver om hur ångestlindringen i sjukvården stavas förberedelser – här framöver kommer han att skriva återkommande i SvD Kultur och ge inblickar i tillvaron som läkare under detta exceptionella skeende där sjukhusen prövas.

Som jag skriver i min söndagskrönika hjälper konsten oss att förstå och bearbeta det vi är med om: både att ta del av kultur och att själv uttrycka sig i olika former.

Häromdagen lanserade vi på Svenska Dagbladet ”Livet under corona”, en plattform där vi tillsammans med er läsare vill dokumentera coronakrisen från olika perspektiv. Dela gärna med dig av din berättelse här!

Ha en fin söndag – och ta gärna del av kulturredaktionens tips om tv-serier, filmer, konst, musik och ljudböcker som kan avnjutas hemifrån.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons