Annons

Känslig appinformation delas med Facebook

En granskning visar att många populära appar skickar känslig information till Facebook. Arkivbild.
En granskning visar att många populära appar skickar känslig information till Facebook. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Miljontals appanvändare kan omedvetet ha delat med sig av privat information till Facebook, rapporterar The Wall Street Journal.

En granskning av tidningen visar att användaren inte ens behöver ha ett konto på sociala medier-jätten för att dela informationen.

Gustav Sjöholm / TT
Publicerad

Tidningen har undersökt hur 70 av de mest populära hälso- och finansapparna i USA skickar information till Facebook. Elva av dem skickar känslig information, ibland inom sekunder efter att informationen knappats in i mobilen, vidare till bolaget.

Det handlar bland annat om en app där kvinnor kan fylla i sin menscykel, en som mäter pulsen och en app som används för att kolla bostadssajter. Det fanns heller ingen möjlighet för användarna att välja bort att skicka informationen, enligt The Wall Street Journal. En del av apparna är tillgängliga även för svenska användare, exempelvis Azumios "Hjärta puls tracker" och "Flo menscykel, Gravidkalender".

Annons
Annons
Annons