Känsla för samtida frågor Gammalt synsätt på modern vers

Under strecket
Publicerad
Annons

Teater
Liv
Teater Terrier
Manus & medverkande: Susanne Karlsson. Regi: Eva Wendt-Robles Scenografi& kostym: Daniel Åkerström-Steen. Kompositör: Andreas Grevsten-Danielsson Ljusdesign & projektioner: Jens Leeb-Lundberg

De röda fyrkantiga siffrorna förmedlar obarmhärtigt tidens gång under natten: i fonden mönstrade strimmor i rött, vitt, svart och tidningspappersgrått, som bitar av förstorad femtiotalstapet. På ett filtmatteklätt podium ligger Liv och vrider sig under sitt röda täcke. Sömnen vill inte låta sig dompteras, trots den temperade kudden, den rätta kroppsställningen och nervarvningen, trots att kylskåpet inte surrar.
Susanne Karlsson har skrivit texten om en kvinnas kamp mot sömnlöshet och nattens obesvarade frågor och spelar själv rollen som Liv i Eva Wendt-Robles sakliga och lågmälda regi.
I första scenen får vi se Liv på jobbet, under en affärspresentation som blir till en lätt mardrömslik loop av tillväxtfloskler. Vi får aldrig reda på vad hon jobbar med, men konkurrensen på arbetet,
känslan av att bli talad om bakom ryggen återkommer på olika sätt i hennes nattliga konversationer med sig själv. Och i relation till den första situationen blir Livs sömnlöshetsmonolog till en allegori över en samtid där vi har recept för att vårda våra kroppar och psyken och ställningar på arbetsmarknaden men hela tiden tycks undvika frågan om varför.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons