Annons

Känner sig lurad: ”Kastas i elden om domen står sig”

”Människor luras och kan gå i personlig konkurs om bostäder får försenas hur mycket som helst”, säger Orhan Tanimak.
”Människor luras och kan gå i personlig konkurs om bostäder får försenas hur mycket som helst”, säger Orhan Tanimak. Foto: Malin Hoelstad och Tomas Oneborg

Att byggbolag kan försena inflyttningar på obestämd tid känns inte rätt mot lekmän. Det säger Orhan Tanimak, som för snart fyra år sedan bokade lägenhet i en SSM-förening med takterrass och swimmingpool.

Under strecket
Publicerad

Det är cirka 100 köpare hos börsnoterade SSM:s föreningar som har tagit rättslig strid mot årslånga förseningar av inflyttningen. I veckan överraskades de av Stockholms tingsrätt som i ett första mål dömde att byggande bostadsrättsföreningar har rätt att upplåta bostadsrätter i hus som inte finns, och att förseningar kan tillåtas på obestämd tid.

Ärendet var bara ett av många i tingsrätten. En annan av dem som krävt hävning av sitt köp av en förening som grundats av byggföretaget SSM är Orhan Tanimak. Hösten 2015 skrev han på för en liten tvåa för tre miljoner kronor. Orhan Tanimak har tidigare berättat i SvD om hur han lockades av föreningsprospektet med bland annat swimmingpool, takterrass och bra läge.

Annons
Annons
Annons