Annons
X
Annons
X

Kändisparets favoriter på Gotland

Gotland och sommaren hör ihop, men ön är så stor att man bör veta vart man ska åka i stället för att dra runt på vinst och förlust. Här delar paret Eva Röse och Jacob Felländer, som har hus på ön, med sig av sina bästa tips.

Stora Karlsö på Gotland är skådespelaren Eva Röses favoritställen på ön. Se vad hon och sambon Jacob Felländer tipsar om.
Stora Karlsö på Gotland är skådespelaren Eva Röses favoritställen på ön. Se vad hon och sambon Jacob Felländer tipsar om. Foto: STEFAN LÖWSTEDT

Namn: Eva Röse

Yrke: Skådespelare.

Familj: Jacob och tre söner.

Koppling till Gotland: Jag har jobbat på den legendariska medeltidskrogen Clematis under några somrar i ungdomen, sprutat eld och serverat vildsvin ... Har varit sommarboende på ön sedan 1994.

Annons
X

Filmat och bott på ön under 4 år med Maria Wern-projektet som fortsätter i sommar och i höst.

Min systers familj har hus på Fårö så där hänger vi mycket!

Eva Röses fem favoriter

1. Raufi Islandshästar i Lau, www.gryningssol.se. Ett klockrent weekendpaket! Magiskt att ge sig ut innan solen går upp och vakna på hästryggen.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  2. Lauters krog på Fårö. För grillen och hängmattorna och stämningen.

  3. Stora Karlsö. Sov en natt i fyren om du törs. Och njut av spektakulära vyer och vacker natur. Liknar inget annat!

  4. Pensionat Holmhällar. Hyr stuga eller rum med ett gäng vänner och lev anrikt pensionatliv. Här stannade tiden runt 1952... Lek burken bland raukarna och klä upp er till middagen.

  5. Norsta Auren på Fårö. Hittar du vägen till stranden har du vunnit högsta vinsten. Ingen tänker hjälpa dig fram nämligen.

  Foto: JACOB FELLÄNDER

  Namn: Jacob Felländer

  Yrke: Konstnär och fotograf.

  Familj: Eva och tre söner.

  Koppling till Gotland: Har arbetat, semestrat och varit pappaledig på Gotland. Har ställt ut på bland annat Fotogalleriet i Visby sommaren 2008 och 2010.

  Jacob Felländers fem favoriter

  1.
  Cafe Tidsfördriv i Visby – bästa kaffet på hela ön.

  2.
  Körsbärsgårdens konsthall. Helt plötsligt fick det underbara kaféet på Sudret en konsthall i världsklass. Utställningar av Sveriges konstelit och god mat.

  3.
  Kronholmens Golfklubb. En magisk plats på jorden. Fantastisk seaside-bana som nu fått en ansiktslyftning och blivit svår, rolig och vacker.

  4.
  Biblioteket i Visby. När vädret är bra så finns det ju så klart hur mycket som helst att göra med barn. Men när det regnar och man har tre söner med spring i benen så är biblioteket en räddning.

  5. Vågsurfing på Fårö. Vid rätt vind och på rätt plats så är hemliga delar av Fårö kusligt lika Santa Cruz.

  Emma Aspelin och Maria Soxbo

  Annons
  Annons
  X

  Stora Karlsö på Gotland är skådespelaren Eva Röses favoritställen på ön. Se vad hon och sambon Jacob Felländer tipsar om.

  Foto: STEFAN LÖWSTEDT Bild 1 av 3
  Foto: JACOB FELLÄNDER Bild 2 av 3
  Foto: JACOB FELLÄNDER Bild 3 av 3
  Annons
  X
  Annons
  X