Kända varumärken medger tillverkning i raserade fabriken

Runt 400 personer befaras ha omkommit efter fabriksraset i Bangladesh. Nu växer listan över de klädmärken som har haft tillverkning i Rana Plaza.

Publicerad
Runt 400 personer befaras ha omkommit efter fabriksraset i Bangladesh.

Runt 400 personer befaras ha omkommit efter fabriksraset i Bangladesh.

Foto: SCANPIX
Annons

Det var förra onsdagen som Rana Plaza med sina fem fabriker kollapsade. Över 3 000 arbetare befann sig i byggnaden, och närmare 400 personer har hittills konstaterats vara döda. Men än så länge har bara några av de klädtillverkare som haft produktion i Rana Plaza trätt fram och lovat anhöriga till anställda offer någon form av kompensation. Det handlar om brittiska Primark och den kanadensiska varuhuskedjan Loblaw, skriver TT.

Men i dataregister och bland bråten efter kollapsen röjs nu en växande lista av tillverkare som haft band till leverantörer i fabriksbygganden skriver the Daily Beast som är ett systermagasin till Newsweek på nätet. Det rör sig om stora märken som The Childrens Place, Benetton och Mango. Fackliga aktivister ska också ha hittat etiketterna för kläder som tillverkas för JCPenney, Cato Fashions, den brittiska återförsäljaren Primark och andra klädmärken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons