Kända våldsverkare ska nekas tillträde till arenor

Om Allsvenskan ska kunna bli en folkfest måste vi ta krafttag mot allt våld på och utanför våra arenor. Som kristdemokrater kommer vi att arbeta för skynda på möjligheten att neka känd våldsverkare tillträde till arenor. Vi kommer också att arbeta för skarpare övervakning inne på arenorna, skriver Caroline Szyber, Erik Slottner och Daniel Långström.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nu drar den allsvenska säsongen igång på allvar och en väntan är över för alla hoppfulla och ivriga fotbollsentusiaster och supportrar. I samband med premiärmatcherna vill vi flagga för arbetet med en positiv fotbolls- och läktarkultur under den vår och sommar som ligger framför oss. Inget barn ska få en klump i magen inför tanken på att följa med sina föräldrar på ett fotbollsderby. Det är ett angeläget arbete som angår och berör oss alla.

Den svenska fotbollsrörelsen präglas av ett stort ideellt engagemang och det råder ingen tvekan om att fotbollen är vårt lands största folkrörelseidrott. Om Allsvenskan 2011 ska bli den folkfest som vi alla vill se, måste vi ta krafttag mot allt våld på och utanför våra arenor i samband med en fotbollsmatch.

Annons
Annons
Annons