Kända röster om Sveriges ödesfrågor

På söndagskvällen avgörs slaget om Rosenbad efter en hård valkampanj med siffertrix, påhopp och pajkastning mellan blocken. Här är 19 röster som går bortom blockpolitiken och uppmanar vem som än vinner att ta sig an vad de anser är ödesfrågorna för Sverige.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sara Damber, grundare av Friends: ”Att gå emot sin egen rädsla är min ledstjärna, vara modig och att visa solidaritet. Därför anser jag att vår tids ödesfråga är vilken människosyn som ska råda. Dagens svåra frågor kan alla kokas ner till det, som utbildning, integration, utanförskap och ökade klyftor. Det hänger ihop med jämlikhet, klass, främlingsrädsla. I världen pågår flera konflikter där staters och gruppers intresse sätts framför miljontals individer. Den stora ödesfrågan är – har vi mod att stå upp för en god människosyn?”

Morgan Andersson, lärare (som blev viral med video där han sjöng ”I will always love you” till sina elever): ”Skolan är viktigast. Priset för den kortsiktighet som genomsyrat skolfrågorna syns allt tydligare. Det är inte konstigt att främlingsfientlighet, nätdroger och gänggrupperingar eskalerar. Enligt mig byggs ett sunt samhälle underifrån. Alla beslut rörande samhällsekonomi, företagsklimat, skatter, välfärd eller stadsplanering bör alltid utgå ifrån nästa generations välbefinnande. Barn och ungdomar måste få kosta, vare sig det handlar om pengar, respekt eller engagemang.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons