Annons

Känd Stockholmskrog stänger för gott

Den hyllade restaurangen Bistro Jarl stänger i september. I lokalen kommer istället ett känt, men ännu hemligt, lyxmärke att öppna butik.

Under strecket
Publicerad

Det är lätt att trivas på supercentrala Bistro Jarl. Och maten lever upp till förväntningarna.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 1 av 2

Per Nordlind har drivit Bistro Jarl i nästan 30 år.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 2 av 2

Det är lätt att trivas på supercentrala Bistro Jarl. Och maten lever upp till förväntningarna.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 1 av 2

Per Nordlind har drivit Bistro Jarl i nästan 30 år.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 2 av 2
1/2

Det är lätt att trivas på supercentrala Bistro Jarl. Och maten lever upp till förväntningarna.

Foto: TOMAS ONEBORG
2/2

Per Nordlind har drivit Bistro Jarl i nästan 30 år.

Foto: TOMAS ONEBORG

Den populära Bistro Jarl på just Birger Jarlsgatan i Stockholm stänger.

Ägaren Per Nordlind som drivit restaurangen sedan 1997 säger till Besöksliv.se att det var med stor vånda som han tog beslutet. I lokalerna kommer istället ett lyxmärke att öppna butik.

**Bistro Jarl **var den första krogen i Stockholm att vända stolarna på uteserveringen ut mot gatan, precis som i Paris, för att ge mesta möjliga spanläge.

Per Nordlind har också haft som mål att skapa en känsla av Frankrike. På menyn finns flera franska klassiker som gäddfärsqueneller efter recept av den legendariske franske kocken Fernand Point. Han hade tre stjärnor i Guide Michelin i 53 år och var en föregångare till den franska moderna matlagningen.

I Frankrike finns till och med en orden med uppgift att värna om just gäddquenelleroch den har nyligen dubbat Per Nordlind till riddare och utsett Bistro Jarl till ambassad, en utmärkelse som manifesteras med en tjusig mässingsskylt vid entrén.

Bistro Jarl kommer nu att hålla öppet hela sommaren fram till dess att man alltså stänger för gott i september.

– Jag har drivit krog själv i nästan 30 år så det är en av anledningarna till att jag gjort det här. Jag vill inte öppna någon ny restaurang, säger Per Nordlind till Besöksliv.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons