Annons
X
Annons
X

Kan tvingas byta namn på Iphone

Apple har stött på patrull i Mexiko sedan en domstol förbjudit företaget att sälja sin populära lur under namnet ”Iphone”.

Foto: SCANPIX

Sedan 2009 har Apple utkämpat en rättslig strid mot det mexikanska telekombolaget Ifone eftersom bolagets namn är för likt ”Iphone”. Men en liten detalj är till Apples nackel: Ifone registrerade sitt namn redan 2003 – fyra år innan Iphone ens hade lanserats, skriver tidningen M3.

Ifone gav igen genom att stämma Apple och sedan dess har de två bolagen legat i luven på varandra.

• LÄS OCKSÅ:
Då spränger Apple biljongränsen

Annons
X

Men nu verkar striden ha fått ett slut. En mexikansk domstol har förbjudit Apple att använda namnet Iphone i landet – ett besked som kom samtidigt som Iphone 5 började säljas i Mexiko. Förutom förbudet kräver även Ifone ett skadestånd motsvarande 40 procent av intäkterna på de Iphones som hittills sålts i landet, enligt M3.

• QUIZ
Vad vet du om Apple? Testa dina kunskaper

Det är inte Apples första nederlag i rättssalen. Företaget förlorade nyligen en strid mot Samsung sedan en amerikansk appellationsdomstol upphävde försäljningsförbudet i USA av en av Samsungs mobiltelefoner. Apple hävdade att Samsung inkräktade på dess patent – något som inte gick att bevisa.

• LÄS OCKSÅ:
Så kapas ditt Apple-konto på tio sekunder

Vad vet du om Apple? Testa dina kunskaper! quiz.svd.se

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X
Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X