Kan rösta – trots reglerna om karantän

Riksdagsledamoten Margareta Cederfelt (M) är en av de som kan rösta på plats i riksdagen under måndagen, trots att hon varit i Armenien och omfattas av karantänsregler.
Riksdagsledamoten Margareta Cederfelt (M) är en av de som kan rösta på plats i riksdagen under måndagen, trots att hon varit i Armenien och omfattas av karantänsregler. Foto: Amir Nabizadeh/TT

M och SD har haft valobservatörer i Armenien. Att Folkhälsomyndigheten rekommenderar en veckas karantän hindrar dem inte från att försöka rösta bort Stefan Löfven i dag. Samtidigt råder viss förvirring om vad färgen för röstknapparna egentligen står för – den som vill avsätta Löfven ska trycka grönt, inte rött.

Under strecket
Publicerad
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Björn Söder (SD).

Björn Söder (SD).

Foto: TT
Voteringstavlan i riksdagen. Arkivbild.

Voteringstavlan i riksdagen. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Annons

Det hänger på sju röster då riksdagsledamöterna ska rösta om misstroendeförklaringen mot statsminister Stefan Löfven (S) på måndagsförmiddagen. De som vill peta Löfven måste få ihop minst 175 röster. V, SD, M och KD – som har sagt sig vilja fälla honom – har 181 mandat.

Enligt pandemirekommendationerna ska svenskar stanna hemma vid sjukdomssymptom och sitta i karantän i en vecka om de har rest till vissa länder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons