X
Annons
X

Kan man diskriminera cellklumpar?

Det är märkligt vilken enastående dubbelmoral som präglar debatten om de könsbundna aborterna. Å ena sidan betraktas ofödda barn som livlösa tingestar - å andra sidan kan man könsdiskriminera dem. Det skriver Bitte Assarmo, katolik och fri skribent, efter Socialstyrelsens besked om att det inte går att stoppa abort på grund av att fostret har ”fel” kön.

Debatten om könsbundna aborter har blossat upp igen, sedan Socialstyrelsen slagit fast att anledning till abort inte är relevant eller för den delen påverkar rätten till ingreppet. Plötsligt har det som det sekulära samhället annars brukar definiera som ”cellklumpar” blivit viktiga. Det är nästan som om de - hör och häpna - har fått liv igen efter alla år av förnekelse.

För oss katoliker - och många med oss - har ofödda barn överhuvudtaget aldrig varit några ”cellklumpar”. Men för det samhälle som uppenbarligen inte kan se något fel i 30 000 aborter om året har vetskapen om att kvinnor väljer bort sina ofödda barn på grund av könet fått vredesfyllt blod att svalla.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X