Annons

Tove Lifvendahl:Kan M vinna valet på egen planhalva?

Partisekreteraren Gunnar Strömmer presenterade Moderaternas nya valslogan på partiets Sverigemöte i Göteborg i helgen. Utan kaffekopp.
Partisekreteraren Gunnar Strömmer presenterade Moderaternas nya valslogan på partiets Sverigemöte i Göteborg i helgen. Utan kaffekopp. Foto: Thomas Johansson/TT
Publicerad

Moderaterna har nedkommit med sin valslogan: Lika för alla. Partisekreteraren Gunnar Strömmers initiala reaktion, ”jag satte själv kaffet i vrångstrupen när jag hörde det första gången” (TT 11/5), är begriplig. En slogan som lika gärna skulle kunna ha lanserats av Vänsterpartiet får sägas vara lite udda för ett parti som gjort till adelsmärke att värna individens rättigheter. ”För individens frihet – mot kollektiv och tvång”, som det hette under Strömmers tid som MUF-ordförande.

Nu vänds resonemanget; kollektivets rättighet att behandlas lika garanterar den enskilde sin frihet. ”Inga undantag, ingen utanför, ingen bortglömd” sägs i den kortfilm som lanserades i samband med partiets Sverigemöte i helgen, och bland annat exemplifieras med hederskulturens ofrihet över den enskilda.

Annons
Annons
Annons