Annons

Kan hämtvin rädda restaurangerna?

Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 14 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras hur en liberalare alkohollagstiftning kan rädda en coronadrabbad restaurangbransch. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras restaurangbranschen. Det pågår ett blodbad i restaurangbranschen där aktörer har tappat så mycket som 90 procent av sin omsättning på grund av coronapandemin.

Runt om i landet pågår nu olika initiativ för att underlätta för restaurangerna att gå runt. Ett sådant förslag är att låta dem erbjuda fullständig service, det vill säga att man också ska kunna beställa hem ett glas vin till sin hämtmat. Men är en sådan hemleverans verkligen förenlig med alkohollagen, och spelar reformen någon roll för restauranger i fritt fall?

Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar med Oliver Rosengren, kommunalråd för Moderaterna i Växjö och Hans Seerar Westerberg, forskare vid Handelns forskningsinstitut.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons