Annons
X
Annons
X

Kan finnas hotbild mot flyktingboende

VELLINGE | STOCKHOLM | Polisen följer situationen i Hököpinge och analyserar om det finnas någon hotbild mot transitboendet för ensamkommande flyktingbarn.
Jonas Morian, som är presstalesman för Attendo Individ och Familj, uppger att hotbilden finns men vill inte gå in på vad den består i.

Enligt Jonas Morian finns det en hotbild mot boendet men han är förtegen kring hur företaget hanterar den.

– Det var en hätsk stämning på mötet som hölls i går kväll då vi bjöd in de boende på orten. Så har det även varit på andra orter där vi har öppnat den här typen av boenden, men i dessa fall vände det efter möten vi hållit.

Han syftar på Svalöv och Svedala, där Attendo Individ och Familj driver transitboende på uppdrag av Malmö stad.

Annons
X

– Det är inte så att man där välkomnat detta med öppna armar men det kändes okej, så är inte fallet i Vellinge.

Jonas Morian säger att företaget vidtar säkerhetsåtgärder, men vill inte berätta vad det handlar om. Han vill inte heller säga om man varit i kontakt med polisen.

Kenneth Abrahamsson, stationschef vid polisen i Vellinge, säger att ingen anmälan om hot kommit in.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi analyserar händelserna med tanke på vad det är som sägs och skrivs i media. Jag har beställt en analys av situationen av kriminalunderrättelsetjänsten i Södra Skåne, säger han till SvD.se.

  SvD:s reporter på plats säger att det är mest journalister som syns ute i Hököpinge och de flesta ortsbor vill inte prata med media.

  En man som står i ett fönster på tredje våningen i ett bostadshus i närheten av vandrarhemmet där flyktingbarnen ska bo påkallar reportens uppmärksamhet. Reportern går fram och frågar vad det är han vill säga.

  – Vi kommer ner dit sen, säger mannen och stänger fönstret.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X