Kamrat Kakabaveh utesluts ur Vänsterpartiet

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / Svenska Dagbladet

PODD | 28 augusti. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Amineh Kakabaveh, som sannolikt kommer att uteslutas ur Vänsterpartiet. Lyssna direkt här.

Under strecket
SvD
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Amineh Kakabaveh, som sannolikt kommer att uteslutas ur Vänsterpartiet. Kakabaveh har varit en tydlig röst i frågan om hedersvåld och när partisekreteraren Aron Etzler idag berättade om det verkställande utskottets beslut så sa han att Kakabaveh: "ofta och allvarligt skadar förtroendet för partiet gentemot väljarna och mot sina kollegor".

Många har idag kritiserat beslutet och menat att Vänsterpartiet är rädda för frågor som rör hederskultur. Men hur långt från partilinjen kan en person som företräder ett parti egentligen kan befinna sig? Och är frågan om Kakabavehs uteslutning så enkel som kritikerna vill få den till?

Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med den s-märkta statsvetaren och politikveteranen Stig Björn Ljunggren, Jonas Lundgren, gruppledare för Vänsterpartiet på Lidingö och aktiv i föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" som arbetar mot hedersvåld och Olof Ehrenkrona, tidigare medarbetare på ledarsidan med lång erfarenhet av partipolitiken.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons