Kampen om Gasklockan – marken ska säljas på nytt

Höghuset till höger skulle Oscar Properties bygga, men enligt Stockholms stad finns inget avtal längre och markförsäljningen ska göras om.
Höghuset till höger skulle Oscar Properties bygga, men enligt Stockholms stad finns inget avtal längre och markförsäljningen ska göras om. Foto: Oscar Properties, Herzog & de Meuron

Bostadsutvecklaren Oscar Properties räknar med att bygga Gasklockan. Men enligt Stockholms stad ska marken säljas på nytt och det förekommer inga diskussioner om att Oscar Properties skulle få köpa marken.

Under strecket
Publicerad
Oscar Engelbert hävdar att bygget av Gasklockan inleds ”så snart förutsättningarna för tillträde i enlighet med avtalet är uppfyllda av staden”.

Oscar Engelbert hävdar att bygget av Gasklockan inleds ”så snart förutsättningarna för tillträde i enlighet med avtalet är uppfyllda av staden”.

Foto: Malin Hoelstad
Annons

Den krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar 21 procent bokningsgrad för Gasklockan. Prestigeprojektet är också illustrerat med visionsbild i det pinfärska bokslutet för 2019. Men enligt Stockholms stad finns inte längre något markavtal. Tvärtom ska den attraktiva tomten säljas på nytt genom brett anbudsförfarande, sedan Oscar Properties i höstas låtit bli att betala för marken.

Oscar Engelbert skriver i torsdagens bokslut för Oscar Properties att ”kontakt har tagits med Stockholm stad” samt att målet fortfarande är att med en partner tillträda marken. Han lämnar också besked till aktieägarna att man ska starta byggnationen ”så snart förutsättningarna för tillträde i enlighet med avtalet är uppfyllda av staden”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons