Annons
X
Annons
X

Kampanj på nätet för att utmana SD

Alla som inte håller med Sverigedemokraterna uppmanas att vara mer aktiva på nätet. En ny kampanj har som mål att bland annat putta ned partiets officiella sajt från förstaplatsen på Google. Initiativtagaren säger till SvD.se att syftet är att bemöta ”medveten propaganda från SD”.

En ny kampanj vill att Sverigedemokraterna ska möta mer motstånd på nätet. Initiativtagaren är en man i 20-årsåldern som är anonym.

– Det finns en risk för att råka illa ut. Jag tror inte att det går att göra det här med namn, säger han till SvD.se.

Han har själv skapat sajten
sverigedemokraterna.de och idén är att få människor som inte håller med Sverigedemokraterna att vara mer aktiva, till exempel på kommentarsfunktioner och sociala medier.

Annons
X

– Andelen personer som stöder Sverigedemokraterna är ganska liten, under 4 procent. Folk som inte håller med kan bidra på olika sätt genom att länka och gå in på tidningars kommentarsfunktioner och svara. Det här är en uppmuntran till alla att engagera sig.

På hemsidan finns bland annat ett Twitterflöde med kommentarer kring Sverigedemokraterna. Där finns också en uppmaning att läsa mer om partiet, särskilt för de som funderar på att rösta på dem.

Med hjälp av en lista på fem punkter uppmanas de som inte håller med SD att agera, bland annat genom att länka till sajten sverigedemokraterna.de för att putta ned den officiella sajten från förstaplatsen på Google.

Hur realistiskt är det tror du?

– Deras sida är ganska dålig och de är dåliga på sökoptimering. Men Google kan ju straffa en för att det inte är den officiella sajten.

Initiativtagaren hävdar att han inte tillhör något parti eller organisation, och endast är ute efter att uppmuntra människor att bemöta Sverigedemokraterna där de syns och hörs.

– Det är ett fåtal som strategiskt sitter och skriver kommentarer och det finns en risk att de verkar vara fler än vad de är. Om inte folk vågar eller orkar svara kanske fler tar till sig åsikterna.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X