Kamp mot rökning gav lobbypris Ickerökare blir Årets Lobbyist

Ann-Therése Enarsson har utsetts till Årets Lobbyist 2004. Som generalsekreterare för A Non smoking generation har hon länge verkat för att Sverige ska få ett rökförbud på restauranger och krogar. Den 1 juni nästa år införs just ett sådant rökförbud.

Under strecket
Publicerad
Annons

Utmärkelsen Årets Lobbyist gick varken till förre näringsministern Björn Rosengren eller Systembolagets vd Anitra Steen. Båda var med bland de knappt 30 nominerade för priset. Istället var det 29-åriga Ann-Therése Enarsson, generalsekreterare för A Non smoking generation, som fick ta emot gratulationerna på Casino Cosmopol i Stockholm. Priset ingår i Stora Lobbydagen som arrangeras av pr-byrån Havanna PR och branschtidningen Resumé. Vinnaren tillkännagavs först efter en paneldebatt om spelbranschen och en presentation om arbetet bakom John Kerry-kampanjen.

Enligt juryns beslut har ”Ann-Therése Enarsson inte bara lyckats driva igenom en fråga som har brett allmänintresse. Hon är också ett exempel på hur ett långvarigt personligt engagemang kan resultera i en förändrad lagstiftning.”
Själv anser hon att det är just det personliga engagemanget som gjort att hon fått gehör för sina insatser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons