Annons

Kamp mot klockan för TCR Scandinavia

"Det kommer att bli tufft i toppen. Men jag ska ta tillbaka titeln. Jag ställer inte upp för att delta", säger Robert Dahlgren, STCC-mästare 2017.
"Det kommer att bli tufft i toppen. Men jag ska ta tillbaka titeln. Jag ställer inte upp för att delta", säger Robert Dahlgren, STCC-mästare 2017. Foto: Jonas Dagson/TT

Flera toppförare är borta, bara elva bilar är klara för mästerskapet, inget TV-avtal. Och tre veckor kvar till start.

– Den dagen STCC gick i konkurs i februari insåg vi att det här blir en kamp mot klockan, säger Greger Petersson, ansvarig för nya TCR Scandinavia.

Under strecket
Jonas Dagson / TT
Publicerad

"Den dagen STCC gick i konkurs i februari insåg vi att det här blir en kamp mot klockan", säger Greger Petersson, ansvarig för nya TCR Scandinavia.

Foto: Jonas Dagson/TTBild 1 av 2

"Jag är med och utmanar om totalsegern i TCR i år", säger förra årets överraskning Andreas Wernersson.

Foto: Jonas Dagson/TTBild 2 av 2

Mycket är sig likt, ändå är allting nytt. STCC:s konkurs har helt ändrat förutsättningarna för kungaklassen i svensk racing. Nu kämpar Svenska bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna för att få ihop alla bitar till ett svensk mästerskap för 2019. Premiären är mindre än tre veckor bort.

På tisdagen hölls den traditionella testdagen på Ring Knutstorp. Och alla de förare som i dagsläget är klara för start var på plats, elva stycken.

Annons
Annons
Annons