Annons

Kamp för att återfå vardagen

Samtidigt som dödssiffran stiger efter orkanen Sandy fortsätter tusentals människor att evakueras efter att ha varit fångar i sina egna hem. USA manar nu till återuppbyggnad, men för många invånare längs USA:s östkust kommer det att bli en plågsam kamp att få vardagen tillbaka.

Under strecket
Publicerad

Mitt Romney i Florida.

Foto: REUTERSBild 1 av 6

New Jerseys kustlinje drabbades hårt.

Foto: MIKE GROLL/APBild 2 av 6

Obama har landat i New Jersey. Delstatens republikanske guvernör Chris Christie är full av beröm för hur Obama och de federala myndigheterna hanterat katastrofen.

Foto: AP PHOTO/PATRICK SEMANSKYBild 3 av 6

South Ferry station på södra Manhattan.

Foto: APBild 4 av 6

Helikoptrar över Manhattan.

Foto: REUTERS/KEITH BEDFORDBild 5 av 6

Skador för de boende på Coney Island.

Foto: BEBETO MATTHEWS/APBild 6 av 6

Monsterstormen Sandy fortsätter att riva upp kraftiga sår – den totala dödssiffran ligger nu på minst 100 personer från Haiti till USA. I det sistnämnda landet fortsätter samtidigt omkring 8 miljoner hushåll och företag att vara utan el – två tredjedelar av dem i New York och New Jersey. Hundratusentals saknar dessutom vatten och har mycket begränsade kommunikationsmöjligheter.

Några av de som har drabbats av stormen är paret Michael och Tracie Guzman, bosatta i Ewing, New Jersey. Orten är belägen cirka 60 minuters bilkörning ifrån Asbury Park vars strandpromenad har slitits sönder.

Annons
Annons
Annons