X
Annons
X

Kamerorna har flyttat på brottsligheten

Med kameraövervakningen har kriminell verksamhet flyttat och brott som annars inte hade kunnat lösas har klarats upp, enligt polisen i Rinkeby. Men man ska inte ha allt för hög tilltro till kamerornas effekter – annat måste också till.

Av TT
Läs mer om Kameraövervakning

Klockan har slagit 20 och det rör sig fortfarande mycket människor på Rinkeby torg, i förorten i norra Stockholm. Det som händer på torget fångas upp av några av de 16 kameror som finns i Rinkeby sedan ungefär ett halvår tillbaka. Även i närliggande Tensta och Husby har polisen satt upp 23 respektive 16 kameror.

– De sitter på platser som har haft en brottslighet och problembild som är på en nivå så att de har fått epitetet särskilt utsatta platser av polisen. Dels är det en brottslighet som vi tror oss veta kommer att påverkas av kameran, dels har de här platserna i vår medborgardialog stått ut som otrygga, säger biträdande lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman.

Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef i Rinkeby, är positiv till kameror, men tycker inte att man ska ha för hög tilltro till dem.

Foto: Jonathan Näckstrand / TT Bild 1 av 2

En polisbil på Rinkeby torg.

Foto: Jonathan Näckstrand / TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X