Annons

El camino: A Breaking bad movieKallsvettig spänning när Breaking bad går i mål

Aaron Paul som Jesse Pinkman.
Aaron Paul som Jesse Pinkman. Foto: Ben Rothstein/Netflix

Aaron Paul bär varje scen när vi äntligen får veta hur det går för Jesse Pinkman i ”Breaking bad” som nu fått en spinoff-film. Men här finns inte mycket till intrig, mest en serie laddade situationer.

Under strecket
Publicerad

Jamen hur gick det sen då? För Jesse Pinkman? Vi såg ju hur han, i det sista avsnittet av långköraren ”Breaking bad” med ett glädjetjut flydde från de nynazistiska banditer som hade torterat honom och hållit honom som en knarkkokande slav i en betonggrop, alltmedan medbrottslingen Walter White gick i döden tillsammans med alla skurkarna. Jesse var den enda lösa tråden, och nu, sex år senare, har Vince Gilligan bestämt sig för att knyta ihop saker och ting ytterligare genom att följa Jesses vidare öden på flykt undan både lag och lagbrytare i den bil som har fått ge namn åt det hela.

Vilket ger honom tillfälle att ömsint polera rollfiguren Jesse, som ju trots allt fick stå i skuggan av Walter genom hela den fem säsonger långa serien. Walter var kemiläraren med cancerdiagnos som frenetiskt började koka metamfetamin för att dra ihop en försörjning åt sin familj, men som gradvis blev beroende av den kick det gav att vara grym gangster – makten, framgången och pengarna. Jesse var då hans mer eller mindre inkompetenta hjälpreda, som här och nu får skina i egen rätt.

Annons
Annons
Annons