Källor: Trump pressade ryssutredningens chef

President Donald Trump ville veta om vice justitieminister Rod Rosenstein, ytterst ansvarig för Rysslandsutredningen, var med i hans team: Det hävdar källor för CNN. Arkivbild.
President Donald Trump ville veta om vice justitieminister Rod Rosenstein, ytterst ansvarig för Rysslandsutredningen, var med i hans team: Det hävdar källor för CNN. Arkivbild. Foto: Jacquelyn Martin / TT / NTB Scanpix

När USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein besökte Vita huset i december ville han ha president Trumps stöd. Men Trump var mer intresserad av att få veta vart Rysslandsutredningen var på väg – och om Rosenstein var lojal.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Rosenstein har uppdraget att övervaka utredningen av eventuella kontakter mellan personer i Trumps presidentvalskampanj och Ryssland, och har också utsett den särskilde åklagaren Robert Mueller som leder den. I december träffade han Trump för att få stöd i att hantera krav från ordföranden i representanthusets underrättelseutskott, Devin Nunes, som tidigare lämnat ryssutredningen men nu ville ta del av känsliga dokument, rapporterar CNN.

Men presidenten var mer intresserad av att veta hur utredningen går. Trump frågade också om Rosenstein var "med i mitt lag", säger källor som känner till mötet till kanalen. Rosenstein svarade med att säga: "Självklart, vi är alla med i ert lag, herr president".

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons