Annons

Bolsonaro förnekar uppgifter om corona

Ett första test visade att Brasiliens president kan ha corona – och han mötte nyligen Donald Trump. Nu förnekar Bolsonaro själv uppgifterna.
Ett första test visade att Brasiliens president kan ha corona – och han mötte nyligen Donald Trump. Nu förnekar Bolsonaro själv uppgifterna. Foto: Alex Brandon/AP

Att Brasiliens president kunde ha smittats av coronavirus väckte uppståndelse – men uppgifterna är osäkra och Bolsonaro själv uppgav att det inte stämmer. Det finns dock många andra politiker och ministrar som smittats.

Under strecket
Publicerad

Här står Ivanka Trump bredvid Australiens coronasmittade inrikesminister Peter Dutton, till höger om henne, i Vita huset den 5 mars.

Foto: Andrea Hanks/The White House/AP

Beskedet slog ned som en bomb på fredagen. Ett första prov tydde på att Brasiliens president Jair Bolsonaro har smittats med coronaviruset, uppger källor för den brasilianska tidningen O Dia. Senare på dagen dementerades detta av Bolsonaro själv på hans egen Facebook och Twitter.

Tidigare i veckan konstaterades det att Bolsonaros pressekreterare smittats. Båda besökte Vita huset och president Donald Trump för mindre än en vecka sedan och därför väckte uppgifterna om Bolsonaros positiva testresultat stor uppståndelse i USA. Enligt Fox News skulle Vita huset ha ett särskilt möte om detta.

Annons
Annons
Annons