Annons

PLO: Ny USA-ambassad en provokation

En palestinsk demonstrant i Gaza håller upp en bild av klippmoskén under protester mot USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Arkivbild.
En palestinsk demonstrant i Gaza håller upp en bild av klippmoskén under protester mot USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Arkivbild. Foto: Adel Hana/AP/TT

USA tänker öppna sin ambassad i Jerusalem redan i maj, i samband med 70-årsdagen av staten Israels bildande. Det är bara delar av ambassaden som flyttas från Tel Aviv, men beskedet väcker ändå protester från palestinier.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad

Den provisoriska amerikanska ambassaden i Jerusalem kommer att inrymmas i en byggnad i stadsdelen Arnona som i dag sorterar under USA:s generalkonsulat i Jerusalem, säger UD:s talesperson Heather Nauert i ett uttalande.

Det är ambassadören och en mindre grupp anställda som flyttar med till Jerusalem, medan huvuddelen av ambassadens verksamhet fortfarande ska ske i Tel Aviv. I slutet av nästa år ska en ny tillfällig amerikansk ambassad öppna i ett annex i Arnona, medan en ny ambassadbyggnad uppförs.

Annons
Annons
Annons