Annons
X
Annons
X

Kalla startar i Tour de ski

Charlotte Kalla kommer till start i Tour de Ski. Men efter sin förkylning hon har tonat ner sina förväntningar i vinterns viktigaste tävling i längdskidor.

Av TT
(uppdaterad)

”Jag får göra så gott det går utifrån det utgångsläge jag har. Men jag känner mig pigg och väldigt sugen på att tävla. Jag vill ge touren en chans och tror att jag kan åka fort på någon etapp”, säger 24-åringen från Tärendö.

Kalla slog igenom då hon sensationellt vann Tour de ski för fyra år sedan.

Charlotte Kalla vågar inte hoppas på att hon ska kunna utmana den norska storfavoriten Marit Björgen på allvar i Tour de ski, som den här gången består av nio tävlingar på elva dagar.

Annons
X

”Det kan gå supertungt och det kan gå lätt. Jag vet inte. Men jag lever på hoppet och tror att jag kan åka fort allt eftersom touren rullar på, speciellt tänker jag på den andra hälften när vi nått Italien. Jag ser verkligen fram emot att få tävla igen, jag längtar!”, säger hon.

Beslutet att ställa upp i tävlingen är taget i samråd med längdlandslagets läkare Magnus Dyborn, förbundskapten Rikard Grip och Charlottes personliga tränare Magnus Ingesson.

”Jag har tränat sedan i söndags och försökt komma igång med lugnare distanspass på skidor och styrketräning. Det känns helt okej”, säger Kalla som reser ner till Oberhof i Tyskland på onsdagen, en dag efter det övriga landslaget.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X