SweatKall och hård skildring av hjärtskärande influencer-liv

Magdalena Kolesnik spelar huvudrollen i ”Sweat”.
Magdalena Kolesnik spelar huvudrollen i ”Sweat”. Foto: Triart

Rent tekniskt är ”Sweat” ett steg framåt för regissören Magnus von Horn – men filmen om den ensamma influencern Sylwia blir ändå en mindre besvikelse.

Under strecket
Publicerad
Sylwia ensam med sina 600 000 Instagram-följare.

Sylwia ensam med sina 600 000 Instagram-följare.

Foto: Triart
Annons

Blonda Sylwia (Magdalena Kolesnik) är kluven till sina framgångar och sin berömmelse. Flera gånger dagligen kommunicerar hon med sina hundratusentals följare över hela Polen via Instagram. I vanliga fall handlar det mest om träning – hennes egen och den hon vill uppmuntra andra att utföra. Hon är förebildligt hälsosam. Men är hon lycklig?

Många iakttar alltså Sylwia i sina telefoner; många vittnar om hur mycket hon betyder för dem och hur mycket de vill efterlikna just henne. Men hennes egna kontakter med omvärlden är starkt begränsade. I långa stunder är hon ensam med sin egen telefon och sin hund. När hon sitter i sin lilla sponsrade bil och sjunger till Roxette-låtar, samtidigt som hon pratar om ditt och datt med alla och ingen, är det inte alldeles tydligt om det finns någon alls i någon publik eller om hon drar långa haranger enbart för sin telefon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons