Annons

Kalkonen kluckar för en finalplats

Charlotte Perrelli hade fått en lättare resa om hon fått sjunga i tisdagskvällens semi­final. Startfältet är inte särskilt vasst, och kanske kan till och med en irländsk kalkon slinka med till final.

Under strecket
Publicerad

Irlands Kitty Harrington i aktion.

Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX

Charlotte Perrelli, som sjunger i den andra semifinalen på torsdag, har varit i Belgrad nästan en vecka nu. Ja, mellan repetitionerna har hon även gjort avstickare till Albanien och Montenegro. Vår svenska Eurovision Song Contest-deltagare har ett hektiskt schema. Och det hela började väl egentligen inte för en vecka sedan heller utan direkt efter att det var klart att Perrelli och hennes låt Hero segrat i Melodifestivalen. Vill man vinna måste man höras och synas i så många sammanhang och i så många länder som möjligt innan det är dags att tävla.

Fast det är först nu det börjar på riktigt. Går man runt inne i själva Belgrad märker man dock inte så mycket av Eurovision song contest. Inte visuellt i alla fall. Det är först när man närmar sig Belgrad arena det dyker upp fladdrande Eurovisionflaggor. Och när den första semifinalen kommer igång i kväll lär det vara full fart i området. För Belgrad är fullt av schlagerfans. Åtminstone hävdade taxi­chauffören jag åkte med från flygplatsen det. ”Lots of people for Eurovision”, sade han.

Annons
Annons
Annons