Krönika

Tove Lifvendahl:Kalibern på dem som styr i staten

Tove Lifvendahl
President Bush följer nyhetsbevakningen på tv och talar i telefon med New Yorks borgmästare Rudy Guiliani och guvernör George Pataki, ombord på Air Force den 11 september 2001.
President Bush följer nyhetsbevakningen på tv och talar i telefon med New Yorks borgmästare Rudy Guiliani och guvernör George Pataki, ombord på Air Force den 11 september 2001. Foto: Doug Mills /TT

En ny dokumentär om 11 september ger insikter om både institutionernas och människornas betydelse. Och Näringsdepartementets, SGU:s och Boverkets sätt att hantera en ovälkommen rapport, väcker frågor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Trots att slutet är väl känt, är filmen så fängslande att teet förblir odrucket tills det för länge sedan blivit kallt. Allt runtomkring upphör att existera i en timme och 29 minuter. Soffläget till trots sitter jag framåtlutad, på spänn. ”Men spring för guds skull därifrån”, tänker jag enträget vid åsynen av skarorna som spanar uppåt tornen, som vore det en spelfilm där tittaren vet vilket dödligt hot som väntar de ovetande oskyldiga.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons