Kadima faller inte med Sharon

Under strecket
Publicerad
Annons

Jerusalem Medan kvarvarande likudmedlemmar valde ny partiledare efter Ariel Sharon, som lämnat likud och bildat ett eget parti, hördes en och annan muttra den hebreiska motsvarigheten till det svenska ordstävet ”somliga straffar Gud meddetsamma”.
Premiärminister Ariel Sharon drabbades i helgen av ett lindrigt slaganfall och hålls, till somligas belåtenhet, under observation på sjukhus. Enligt läkarna återhämtar han sig snabbt och kan få lämna sjukhuset redan i dag.

Vid likudpartiets interna möten brukade Ariel Sharon hälsas med de taktfasta ropen ”Arik, Arik Kung av Israel”. Nu har kungakronan definitivt hamnat på sned. När Sharon beslöt att ta ut soldaterna och bosättarna från Gazaremsan stöddes han av en klar majoritet av den israeliska allmänheten, men han förlorade en intern omröstning kring frågan inom likud. Kungen gjorde i alla fall som han ville, och en del av undersåtarna revolterade. I det läget lämnade Sharon likud åt sitt öde och tog med sig ett betydande antal trogna till sitt nybildade
parti Kadima (Framåt!).

Annons
Annons
Annons