Annons
Aktieanalys

Peter Benson:Jyckens naturbehov lyfter Tikspac

Hundar som labradoren Charlie (till höger) med kronprinsessan Victoria (till vänster) som lillmatte får med Tikspacs lösningar hjälp att hålla rent i parker och andra offentliga miljöer.
Hundar som labradoren Charlie (till höger) med kronprinsessan Victoria (till vänster) som lillmatte får med Tikspacs lösningar hjälp att hålla rent i parker och andra offentliga miljöer. Foto: H.M. Kung Carl XVI Gustaf / TT

Tikspac ställer ut stationer för hundpåsar i 300 kommuner i Sverige och utomlands. Intäkterna kommer från annonsörer och modellen verkar funka riktigt bra. Nyemissionen för att finansiera fortsatt expansion verkar vara ett bra köpläge.

Under strecket
Publicerad

Tikspacs verksamhet inbjuder till billiga skämt av typen att det är ett riktigt skitföretag. Mer konkret erbjuder Tikspac stationer/stolpar i parker och andra publika rum där hundägare rastar sina hundar.

Vid Tikspacs stationer kan man hämta tomma påsar och sen slänga dem efter att hunden uträttat sina behov. Detta är kostnadsfritt för hundägaren och oftast även för kommunen som är uppdragsgivare (kan även vara privata aktörer som vill hålla rent på sitt område). Uppdragsgivaren ansvarar för renhållningen och påfyllnad av fräscha påsar.

Annons
Annons
Annons