Justice ger rockmyten ett nytt ansikte

TURNÉFILM I våras packade regissören Romain- Gavras in sig i den skinnjackeklädda electroduon Justices turnébuss och följde dem under tre veckor i USA. Trodde du att den moderna rockstjärnan bara drack sojamjölk och utövade pilates? Se A cross the universe och insup en dos klassiskt rock’n’roll-beteende.

Under strecket
Publicerad
Pussar, skarpa skott, konsertframträdanden och avkopplande  bad är beståndsdelar i rockdokumentären om den franska electroduon Justice, som består av Gaspard Augé (till vänster) och Xavier de Rosnay.

Pussar, skarpa skott, konsertframträdanden och avkopplande bad är beståndsdelar i rockdokumentären om den franska electroduon Justice, som består av Gaspard Augé (till vänster) och Xavier de Rosnay.

Foto: BECAUSE/ROMAIN-GAVRAS
Annons

Det är fredagkväll i Paris och på en liten biograf på en tvärgata till Champs Élysées sitter musik­videoregissören Romain-Gavras och kan inte riktigt slappna av. Första visningen av A cross the universe, dokumentären om den franska electroduon Justice som Gavras har gjort tillsammans med den grafiske designern So Me, pågår i salongen bredvid och han vet ännu inte att det kommer att bli applåder från publiken. Istället är han lite nervös för att den franska avundsjukan – som verkar ha en hel del gemensamt med den svenska – ska visa sig.

–Frankrike är så litet land att om det går bra för någon här tycker folk genast att man är uppblåst och snobbig. Det finns mycket missunnsamhet här.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons