Annons
X
Annons
X

Explosion vid galleria: ”Folk blev skräckslagna”

Flera vittnade om en smäll på tisdagkvällen vid Moodgallerian i centrala Stockholm.

– Det var ganska obehagligt. Jag satt och åt med några vänner när det small till. Folk blev helt skräckslagna, sa ögonvittnet Hanif Bali till SvD.

(uppdaterad)

Larmet kom in till polisen 18.27 – då flera personer vittnat om att de ska ha hört en smäll vid Moodgallerian i centrala Stockholm, berättade polisen till SvD.

– Polis och räddningstjänst är på plats och ett område från Mäster Samuelsgatan till Regeringsgatan är avspärrat, och tekniker är på plats för att undersöka vad som har hänt, sa Sven-Erik Olofsson informatör på Stockholmspolisen vid 18.50-tiden.

En person som var på plats och hörde smällen var Hanif Bali, moderat politiker.

Annons
X

– Det var ganska obehagligt. Jag satt och åt med några vänner när det small till. Det kom ett stort vitt rökmoln och folk blev skräckslagna och började springa ut ur restaurangen. Utanför låg glassplitter och det var en spricka i fasaden på gallerian, sa han till SvD.

Polisens bombgrupp på plats. Foto: Marcus Ericsson/TT

Ingen person skadades, uppgav både polis och SOS Alarm. Vad som kan ha orsakat explosionen var under tisdagskvällen fortfarande oklart – efter att polisen vid 22-tiden gjort klart den tekniska undersökningen.

– Det kan ha varit en kraftigare smällare. Man har inte hittat något som styrker något annat, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT på tisdagskvällen, och uppgav att det inte finns någon misstänkt.

Polisen har efter explosionen undersökt en svart privatbil som de stannat vid mynningen av Klaratunneln, som ligger i närheten av gallerian, enligt Expressen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Räddningstjänsten åkte från platsen vid 20.00-tiden och lämnade ärendet till polisen.

Avspärrningar på Mäster Samuelsgatan. Foto: Marcus Ericsson/TT
Annons
Annons
X

Polisens bombgrupp på plats.

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 1 av 3

Polisens bombgrupp undersöker en bil i Klaratunneln.

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 2 av 3

Avspärrningar på Mäster Samuelsgatan.

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X