Annons
X
Annons
X

Man halshuggen – misstänkt terrorattentat

En man har halshuggits utanför Lyon i Frankrike där ett attentat har skett mot en gasfabrik. Vid platsen hittades en ”islamistisk flagga”. Flera personer uppges ha skadats i samband med den misstänkta terrorattacken, skriver Le Monde.

Av SvD, TT
Attentatet utanför Lyon
Foto: EMMANUEL FOUDROT / TT NYHETSBYRÅN

**En person har dött **och flera har skadats efter ett angrepp mot en gasfabrik i Isère i östra Frankrike. Angriparen bar en islamistflagga, enligt en källa inom domstolsväsendet.

Den misstänkta förövaren utlöste flera mindre explosioner i fabriken. En kropp med avhugget huvud har också funnits i närheten. Huvudet satt på ett staket och ska ha varit täckt av arabisk skrift.

Det ska röra sig om en explosion i en gasfabrik i Isère.

Annons
X

Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve är på väg till platsen, skriverLe Monde.

Enligt regionaltidningen Le Dauphiné Liberé var det strax före klockan tio som polis och brandkår larmades efter en kraftig explosion vid en fabrik i Saint-Quentin-Fallavier, mellan Grenoble och Lyon.
En person ska ha tagit sig in på ett företag med en eller flera gascylindrar. Han medförde en islamistisk flagga och ska ha hävdat att han tillhör IS.

Enligt tidningen Le Monde rör det sig om två gärningsmän som ska ha anlänt i bil. Åtminstone en av dem ska ha gripits av polisen, skriver tidningen. Det ska röra sig om en person i 30-årsåldern har gripits, rapporterar Le Dauphine.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt den franska tidningen om Dauphine Libere, finns det farhågor om ytterligare attentat. Polis och brandkår är nu på plats och området har spärrats av.

  Det angripna företaget, Air Products, tillverkar allehanda gasprodukter för exempelvis nedkylning av livsmedel. Saint-Quentin-Fallavier har drygt 5 000 invånare och ligger cirka tre mil sydost om Lyon, längs Isère-flodens dalgång.
  Enligt Le Dauphiné Liberé är områdets polischef redan på platsen. Även inrikesminister Bernard Cazeneuve väntas till fabriken. En stor mängd poliser har beordrats ut.

  Enligt tidningen Le Dauphiné Liberé är den gripne en person i 30-årsåldern som sedan tidigare är "känd av (franska säkerhetstjänsten) DGSI".

  Artikeln uppdateras.

  Dådet inträffade i Saint-Quentin-Fallavier sydöst om Lyon

  Attentat de Daesh à Saint-Quentin-Fallavier : un homme interpellé ledauphine.com
  Annons
  Annons
  X
  Foto: EMMANUEL FOUDROT / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X