Annons
X
Annons
X

Inget farligt i väska på flygplats

Trafiken vid Skavsta flygplats återupptogs vid 14.30-tiden sedan polisens bombtekniker avlägsnat den väska som misstänktes innehålla ett farligt pulver.

Efter att bombteknikerna undersökt väskan konstaterades att den var ofarlig.

Skavsta flygplats.

Skavsta flygplats. Foto: Johan Nilsson/TT

Den väska med misstänkt explosivt pulver som på söndagsförmiddagen påträffades vid Skavsta flyttades vid 14-tiden till en säker och avspärrad plats inne på flygplatsen. Polisen meddelade vid 16-tiden att väskan inte innehöll något farligt ämne.

Redan vid 14-tiden hävdes avspärrningarna och passagerarna kunde börja att checka in sitt bagage. De försenade planen började lyfta med omedelbar verkan.

Flygplatsen evakuerades sedan en väska vid röntgenkontrollen av incheckade bagage gett utslag för att ett farligt ämne.

Annons
X

Polisen inledde en förundersökning mot den kvinna som checkade in väskan. Hon misstänktes för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Vid 16-tiden meddelade polisen att inga misstankar kvarstod mot kvinnan.

Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, säger till SvD att upptäckten gjordes vid den tekniska rutinkontrollen av en väska.

– Väskan ger utslag på ett pulver som anses explosivt eller brandfarligt, säger Anette Wilhelmsson.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt polisen sade sig kvinnan inte ha befunnit sig i någon miljö som skulle kunna ha föranlett att flygplatsens instrument varnade för innehållet i väskan.

  – Personalen har pratat med henne och försökt att hitta de naturliga vägarna. De har pratat med henne om att färga håret eller dylikt som rent teoretiskt skulle kunna ge utslag, men det säger hon sig inte ha gjort, säger Anette Wilhelmsson.

  Fyndet ledde till att bagagehallen och avgångshallen spärrades av och tömdes på passagerare. Detta påverkade i första hand de avgående flygen, medan ankommande flyg fortfarande kunde landa.

  Annons
  Annons
  X

  Skavsta flygplats.

  Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X