Annons
X
Annons
X

M vill fälla regeringen – öppnar för SD-stöd

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill att Alliansen lägger en gemensam budget så snart som möjligt. Hon öppnar därmed för att fälla regeringen över ett och ett halvt år före nästa val. M-ledaren vill inte förhandla med SD, men är öppen för att partiet stödjer en alliansbudget.

Av SvD
(uppdaterad)
Det nya politiska läget

Anna Kinberg Batra berättade om M-förslaget om gemensam budget på en pressträff i Riksdagen. Hon vill se en gemensam alliansbudget redan i vår.

– Den skadliga utvecklingen måste stoppas, två år är för lång tid att vänta, sade Anna Kinberg Batra.

– Vi ska vara beredda att agera starkare, det är Moderaternas förslag.

Annons
X

Moderatledaren vill inte förhandla om budgeten med Sverigedemokraterna, men hon är öppen för att få deras stöd till en budgetproposition.

Anna Kinberg Batra berättade om M-förslaget om gemensam budget på en pressträff i Riksdagen. Hon vill se en gemensam alliansbudget redan i vår. Foto: Malin Hoelstad

På en fråga om att eventuellt ta regeringsmakten svarar Kinberg Batra att Allianspartierna ännu inte är överens om hur de ska agera.

– De första jag ringer till i det läger är alliansledarna. Vi är ännu ej överens om hur vi skulle agera i det läget. Man måste vara beredd att utsätta sig även för svåra lägen om man menar allvar med att vilja ta ansvar.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Syftet är att kunna genomföra mer allianspolitik, säger Anna Kinberg Batra.

  Hon kan inte säga att Alliansen säkert kommer att lägga fram en gemensam budget “eftersom det ännu inte är ett gemensamt besked”.

  – Det är ingen hemlighet att det här ännu inte är en gemensam alliansuppfattning, säger Anna Kinberg Batra.

  Hon har i förväg informerat övriga allianspartier om beskedet att hon vill ha en gemensam budget.

  Anna Kinberg Batra skriver i en debattartikel i Aftonbladet om att hon vill att Alliansen så snart som möjligt lägger fram en egen budget.

  Annons

  Anna Kinberg Batra berättade om M-förslaget om gemensam budget på en pressträff i Riksdagen. Hon vill se en gemensam alliansbudget redan i vår.

  Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X