X
Annons
X

Julrusch för e-handeln – Postnord slutspurtar

Julhandeln på nätet ökar i år igen. Paketvolymerna har ökat med cirka 25 procent jämfört med i fjol, enligt Postnord som spurtar för att alla ska få sina klappar till julafton.

Av TT
Läs mer om Julen 2017

Fram till den 20 december i år har julhandeln över nätet ökat med 11 procent, jämfört med i fjol. Det innebär att svenskarna e-handlat julklappar för 6,2 miljarder kronor mot 5,6 miljarder 2016, och en ökning av paketvolymen med 25 procent för leverantören Postnord. För att klara anstormningen har man tagit nya grepp som ökade öppettider för leveransställen, fler ombud och leveranser på lördagar.

– Vi kommer definitivt att klara slutspurten, om det inte kommer någon oförutsedd storm eller ett oväder. Vi har stärkt upp hela organisationen för att alla julklappar ska komma ut till julafton, så vi känner oss relativt lugna. Fram till i morgon levererar vi både till ombuden, och kör också hemleveranser där det behövs, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord.

Postens paketombud sliter med pakethanteringen inför jul. Här butikschef Susanne Åhlén vid Coop i Sockenplan i Stockholm.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 1 av 2

Glest på gatorna? Allt fler svenskar sköter sin julhandel över nätet. Arkivbild.

Foto: Björn Lindgren/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X