Julen inte bara fest i familjen

Ingen helg är så hem- och familjefokuserad som julen. Men alla har inte ett hem, alla har inte en familj, och alla kanske inte har lust att tindra och glamma i familjens sköte även om de skulle kunna. Och det finns alternativ.

Publicerad
Annons

En lång rad kristna organisationer, däribland Stadsmissionen, Frälsningsarmén, Missionskyrkan i Mälardalen och ett par innerstadsförsamlingar, anordnar En jul i gemenskap i Immanuelskyrkan på eftermiddags- och kvällstid julafton, juldagen och annandagen. På Immanuelskyrkans hemsida utlovas julbord, lekar, underhållning och julklappar, men framför allt samvaro och gemenskap. Arrangemanget riktar sig till ensamma och hemlösa, men också till andra som vill fira jul under alternativa former.

Också Röda korset ordnar julfirande på flera olika håll, bland annat i Stockholm, Norrtälje och Nynäshamn. Här handlar det i första hand om julaftonslunch, med underhållning och samvaro. Röda korset samarbetar dessutom med Rädda barnen och Ersta diakoni om en minnesgudtjänst i Ersta kyrka för överlevande och anhöriga till offren för tsunamin, på annandagens eftermiddag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons