Annons

Jul, jul, strålande jultrend

KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDSPEL. Marmorkollektionen från Lagerhaus passar fint till julbordets ostbricka. Pris: 199–249 kr.
KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDSPEL. Marmorkollektionen från Lagerhaus passar fint till julbordets ostbricka. Pris: 199–249 kr.

Det vankas jul igen, och med svenskarnas ökande inredningsintresse maxas även förväntningarna på julpyntet. Numera går det tydliga trender i dekorationer, och det klassiska pyntet i rött med tomtar har fått stenhård konkurrens.

Uppdaterad
Publicerad

**Årets jultrend **handlar mycket om inspiration från naturen, både i form av hemmagjort pynt av naturfynd och köpta prydnader som kottar och lite tufsigare stjärnor.

– Dessutom svämmar butikerna över av djurpynt, säger Nina Jakobson som är redaktör för specialtidningen Amelia jul. Hästar, grisar, ekorrar, giraffer och hundar är bara några av de många arter som finns att hänga i granen. I materialväg är det framför allt tre trender: koppar/mässing, grön marmor och origami/veckat papper. Annars hänger förstås också det klassiska röd-vita med år efter år. 

Glashängen i blått från danska Louise Roe. Pris: 130–170 kr.

Bild 1 av 5

Charmiga hundar att hänga i granen finns på Åhléns. Pris: 79 kr.

Bild 2 av 5

Danska House doctor har många varianter av pappersstjärnor. Pris: 65–238 kr.

Bild 3 av 5

Kalenderljus i Maria Berntsens ljusstake Design white light. Pris: ljusstake 349 kr, ljus 129–149 kr.

Bild 4 av 5

Kollektionen Tanssi för Iittala har fått tillskott i juletider. Pris: 199 kr.

Foto: Timo Junttila Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons