Jul igen när julkalendern spelas in

I fönstren på Ålstensgatan i Bromma lyser julstjärnor och girlander - trots att det är mitten av februari. Anledningen är förstås att SVT är på plats för att spela in utomhusscenerna till årets julkalender.

Under strecket
Publicerad
Annons

- Tack, en till! ropar Simon Kaijser. Han regisserar årets julkalender, En riktig jul, och jobbar med en scen där journalisten Pascale (Johan Ulveson) ska kliva upp för trappen till ett hus på sina kryckor, ringa på dörren, titta i fönstret intill och ringa en gång till. Därefter ska Mila (Olivia Nystedt) och tomtenissan Elfrid (Suzanne Ernrup) komma hem, gå upp för trappen och låsa upp dörren. Inspelningsdagen har nyss börjat, klockan närmar sig två på eftermiddagen, och det blir många omtagningar på den första scenen.

Lite längre innan du kollar in i fönstret, regisserar Simon Kaijser Johan Ulveson. Scenen får tas om igen. Bilden blir suddig. Omtagning igen. Johan Ulveson fastnar med kryckan i mikrofonsladden, mikrofonen syns i bild och scenen måste tas om. Olivia ska låsa upp dörren, men nyckeln krånglar och det blir omtagning igen.

Annons
Annons
Annons