Juholts ommöbleringar i S

I samband med att Håkan Juholt blev ny partiledare för Socialdemokraterna har flera stora omflyttningar i det politiska persongalleriet gjorts.

Under strecket
Publicerad

I samband med att Håkan Juholt blev ny partiledare för socialdemokraterna har flera stora omflyttningar i det politiska persongalleriet gjorts.

Foto: SCANPIX

Thomas Östros lämnar posten som ekonomisk-politisk talesperson och får också lämna sin plats i socialdemokraternas verkställande utskott (VU).

Foto: SCANPIX

På torsdagen bekräftade pressekreterare Ann Wolgers att socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Sven-Erik Österberg byts ut.

Foto: SCANPIX

Veronica Palm vald till ledamot i verkställande utskottet.

Foto: SCANPIX

Leif Pagrotsky vald till ledamot i verkställande utskottet.

Foto: SCANPIX

Även den bostadspolitiske talespersonen Maryam Yazdanfar har nyligen fått besked om att hon får gå.

Foto: SCANPIX

Ett namn som dykt upp i diskussionerna om Sven-Erik Österbergs efterträder som gruppledare i riksdagen är Berit Högman, riksdagsledamot från Värmland.

Foto: SCANPIX

Mikael Damberg flyttas upp från en suppleantplats till en ordinarie plats i verkställande utskottet.

Foto: SCANPIX

Tommy Waidelich efterträder Thomas Östros på posten som ekonomisk-politisk talesperson.

Foto: SCANPIX

Lena Micko valdes till ny ledamot i verkställande utskottet. Här tillsammans med dåvarande statsminister Göran Persson 2003.

Foto: SCANPIX

Ylva Johansson lämnade sin plats i socialdemokraternas verkställande utskott (VU).

Foto: SCANPIX
Annons

Den största skrällen kom när Juholt presenterade Tommy Waidelich som efterträdare till Thomas Östros på posten som ekonomisk-politisk talesperson. Det var ett oväntat namn för en position där det hade spekulerats kring andra mer kända personer som Leif Pagrotsky.

I går bekräftade pressekreterare Ann Wolgers att Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Sven-Erik Österberg byts ut. En ny gruppledare utses vid riksdagsgruppens möte på tisdag nästa vecka. Spekulationerna kring vem som ska utses har i stort utgått från att partiet vill se en kvinna på posten. Ett namn som dykt upp i diskussionerna är Berit Högman, riksdagsledamot från Värmland.

Annons
Annons
Annons