Annons
X
Annons
X

Juholt startar i motvind

En av fyra svenskar, 24 procent, känner stort eller mycket stort förtroende för Socialdemokraternas nya partiledare Håkan Juholt. Det visar en Sifomätning som Aftonbladet har låtit göra. Motsvarande siffra för Mona Sahlin när hon tillträdde var 41 procent.

Av SvD, TT
I samband med att Håkan Juholt blev ny partiledare för socialdemokraterna har flera stora omflyttningar i det politiska persongalleriet gjorts.
I samband med att Håkan Juholt blev ny partiledare för socialdemokraterna har flera stora omflyttningar i det politiska persongalleriet gjorts. Foto: SCANPIX

Juholt hamnar på tredje plats från slutet i partiledarnas förtroendeliga. Högst upp finns statsminister Fredrik Reinfeldt (M) med 68 procent och i botten SD-ledaren Jimmie Åkesson på 12 procent, skriver
Aftonbladet.

Juholts förtroendesiffra är den lägsta någonsin dför en sociademokratisk partiledare. Tidigare bottennotering är 27 procent, och det fick Göran Persson 1999 och Mona Sahlin i december 2010, en månad efter att hon beslutat att avgå.

Om man frågar personer mellan 18 och 29 år har Juholt allra lägst förtroende bland partiledarna, 18 procent. Undersökningen visar också att Håkan Juholt har ungefär lika många män som kvinnor känner förtroende för Håkan Juholt, 25 respektiver 24 procent.

Annons
X

Förtroendet för partiledarna:

Fredrik Reinfeldt (M): 68 procent

Maria Wetterstrand (MP) 54

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Jan Björklund (FP) 38

  Maud Olofsson (C) 33

  Göran Hägglund (KD) 32

  Peter Eriksson (MP) 30

  Håkan Juholt (S) 24

  Lars Ohly (V) 18

  Jimmie Åkesson (SD) 12

  SvD.se och TT

  Annons
  Annons
  X

  I samband med att Håkan Juholt blev ny partiledare för socialdemokraterna har flera stora omflyttningar i det politiska persongalleriet gjorts.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X