Annons
X
Annons
X

Juholt: Partiet säger jag är bäst

Högt uppsatta socialdemokrater fortsätter att i frågasätta partiledaren Håkan Juholt. Själv säger han i kväll: ” Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att de har rätt”.

Foto: SCANPIX

Håkan Juholt säger att han är en tävlingsmänniska som sporras av det utsatta läget för partiet och honom själv.

– Ja, absolut. Det är väldigt många människor i vårt land som vill att Socialdemokraterna ska göra bättre, att jag ska göra bättre, att vårt parti ska göra bättre, säger Juholt under en inspelning av SVT-programmet Skavlan.

På frågan om han passar för sitt jobb svarar han:

Annons
X

– Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att de har rätt.

Han hänvisar till att S under våren hade en uppgång i opinionen under våren, men har fallit sedan den negativa rapporteringen kring honom briserat.

– Därför är väldigt mycket kopplat till mig.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Håkan Juholt vill inte spekulera i medieuppgifterna om hemliga möten i partiet eller varför enskilda partikamrater bara vill säga att de har förtroende för verkställande utskottet eller partistyrelsen.

  På frågan varför har de så svårt att säga att de har förtroende för honom svarar Juholt att väldigt många enskilt och kollektivt har uttalat förtroende.

  – Sedan finns det de som formulerat sig på annat sätt, och varför de har gjort det har jag ingen som helst kommentar till. Det viktigaste för mig är att förtroendet är väldigt starkt. Det är jag som leder partiet, det är jag som kommer att leda partiet och nu är det en gång för alla klarlagt - om det nu är som så att det funnits några tveksamheter kring det, säger Juholt till TT.

  I stället för att klart svara ja på frågan om de känner förtroende för partiledaren har det blivit något av ett mantra att uttala förtroende för VU:s uttalande. Så gjorde Tomas Östros och så gjorde Ardalan Shekarabi, ordförande för partiets tidigare kriskommission, i P 1-morgon på torsdagen.

  Nu uppmanar den S-märkta professorn Ulf Bjereld på sin blogg: ”Sluta slira i förtroendefrågan”.

  ”Debatten hade tjänat på om de socialdemokrater som nu framträder hade sagt ”Ja, jag har förtroende för Håkan Juholt” eller ”Nej, jag har inte förtroende för Håkan Juholt”. Det slirande vi nu ser skadar partiet, eftersom det ger en bild av ett parti som saknar förmåga att tala klarspråk”, anser han.

  Även förre ministern Sven-Erik Österberg hänvisade till VU i Aktuellt i går kväll. Men Österberg säger sig vara trött på att misstolkas.

  – Jag är så trött på spekulationerna, säger han, och hänvisar till att han själv sitter i VU och var med om att fatta beslutet.

  Thomas Östros i SVT:s Agenda

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X