Annons
X
Annons
X

Juholt: ”Carina var unik”

Riksdagsledamoten Carina Moberg (S) avled i natt efter en tids sjukdom. Hon blev 46 år.

Carina Moberg.
Carina Moberg. Foto: SCANPIX

Carina Moberg var utöver sin roll som politiker utbildad sjukgymnast. Hon brann särskilt för bostadsfrågor som hon drev inte minst under sin tid som ordförande i civilutskottet. Under Håkan Juholts tid som partiledare var hon gruppledare för partiet. Hon efterträddes på den posten av Mikael Damberg, när Stefan Löfven valdes till partiledare.

– Det är en väldigt stor saknad och sorg. Många visste att Carina var sjuk, men många är överraskade över att det gick så fort. Hon hade integritet och pratade inte så mycket om sin sjukdom, säger Mikael Damberg, gruppledare för Socialdemokraterna.

Mikael Damberg mötte Carina Moberg första gången 1994, då hon kom in i riksdagen som ung SSU:are. Han beskriver henne som påläst och tydlig i sina värderingar, en kvinna ”som verkligen hade skinn på näsan”.

Annons
X

– Hon betydde mycket. Alla som lärde känna Carina kände att hon hade ett väldigt stort och varmt hjärta. Hon brydde sig om människor men var aldrig rädd för att uttrycka sina åsikter.

Partiordförande Stefan Löfven fick beskedet på onsdagsmorgonen.

– När jag tillträdde som partiordförande var Carina gruppledare i riksdagen och ett ovärderligt stöd under min första tid. Vi minns Carina för hennes varma hjärta, tydliga värderingar och henne stora engagemang, framförallt i bostadsfrågor. I dag går våra tankar till Carina och till hennes make Johnny och deras två barn, säger han i ett uttalande på partiets hemsida.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Förre S-ledaren Håkan Juholt kommenterar partikollegan Carina Mobergs bortgång via sin pressekreterare.

  – Carina var unik: Rak, ärlig och kunnig – en kämpe, respekterad. Jag är så ledsen i dag. Mina tankar går till hennes älskade familj.

  Moberg, som var bosatt i Huddinge, valdes in i riksdagen för Stockholms läns valkrets 1994.

  Annons
  Annons
  X

  Carina Moberg.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X