Annons
X
Annons
X

Judiska skolor i Sverige höjer säkerheten

Judiska centralrådet i Sverige har höjt säkerheten på sina institutioner runt om i Sverige, och extra mycket på skolor och daghem, efter skottdådet på den judiska skolan i franska Toulouse.

Flera föräldrar som har sina barn i någon av judiska centralrådets skolor eller daghem i Sverige, som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, hörde av sig efter beskedet om dådet där fyra dog i Toulouse i södra Frankrike idag.

– Personal och rektorer har gått ut med information till föräldrarna och svarar på frågor. Vi är ganska väl rustade och har hög krismedvetenhet, så vi är ganska väl förberedda på olika typer av scenarier. Det finns rutiner för hur man går ut och informerar och om det behövs vidtas andra åtgärder, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska centralrådet i Sverige.

Vi är ganska väl rustade och har hög krismedvetenhet
Lena Posner

Annons
X

En åtgärd församlingen vidtagit är att höja säkerheten på judiska institutioner runt om i Sverige.

– Vi har höjt den lite extra på de platser där vi har barn och ungdomar.

Hon har fått uppfattningen om att föräldrarna känner sig ganska trygga, och att det innebär att inte heller barnen har blivit speciellt oroliga av det som hänt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X