”Jag känner mig inte trygg här”

Finns det en framtid för mig i Malmö? Den frågan ställer sig 57-åriga judinnan Barbro Posner. För även om protesterna i samband med Davis Cup-mötet riktas mot staten Israel känner hon sig och andra judar hotade.

Under strecket
Publicerad
Ägg, flskor och asfaltsklumpar mötte Barbro Posner och andra judar som i januari demonstrerade till stöd för Israel. Den senaste tidens händelser har fått henne att undra om  hon har någon framtid i Malmö.

Ägg, flskor och asfaltsklumpar mötte Barbro Posner och andra judar som i januari demonstrerade till stöd för Israel. Den senaste tidens händelser har fått henne att undra om hon har någon framtid i Malmö.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

Läktarna ekar tomma när Sverige och Israel möts i Baltiska hallen i helgen. Några få åskådare släpps in och Barbro Posner hoppas på en fribiljett till söndagsmatchen.

– Om marken börjar brinna under mina fötter och jag känner att jag inte längre kan stanna kvar i Malmö har jag medborgerliga rättigheter i Israel. Det är därför min moraliska skyldighet att visa solidaritet med landet och de israeliska spelarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons