Recension

Judas PriestJudas Priest vassare än i somras

Det brittiska bandet Judas Priest med sångaren Rob Halford och gitarristen Glenn Tipton uppträder på Globen  i Stockholm på lördagskvällen.
Det brittiska bandet Judas Priest med sångaren Rob Halford och gitarristen Glenn Tipton uppträder på Globen i Stockholm på lördagskvällen. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Under strecket
Publicerad
Annons

Testament har uppenbarligen flyt just nu. De är till och med snäppet bättre i Globen än på Sweden Rock i fjol, och levererar matig thrash metal som nästan är för bra för att vara en förbandspelning klockan sju på kvällen. Värre är det med Megadeth, som lider av ett jobbigt burkigt ljud och dålig utstrålning. Ett godkänt gig där In my darkest hour är höjdpunkten.

Judas Priest på Sweden Rock i somras var en besvikelse. Det lyfte aldrig, skrev jag i recensionen. Och så kom dubbeleposet Nostradamus, som delade en hel fanskara i två läger: de som älskade den superambitiösa konceptplattan och de som tyckte det var pretentiös dynga. Det ryktades om att skivan nu skulle framföras i sin helhet, eller i alla fall fokuseras på. Istället är låtlistan identisk den från i fjol – och besvikelsen fortfarande närvarande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons