Jenny Maria Nilsson:Judas i sandlådan? Nej, det här är demokrati

Jenny Maria Nilsson
Den historiska omröstningen i Sveriges riksdag när Ulf Kristersson (M) blev nedröstad som statsminister. Talmannen Andreas Norlén på en bildskärm och röstningsresultet på voteringstavlan. 195 röstade nej och 154 ja. Inga nedlagda röster.
Den historiska omröstningen i Sveriges riksdag när Ulf Kristersson (M) blev nedröstad som statsminister. Talmannen Andreas Norlén på en bildskärm och röstningsresultet på voteringstavlan. 195 röstade nej och 154 ja. Inga nedlagda röster. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Historiens dom kan bli hård, menar kritiker efter att Annie Lööf och Jan Björklund röstat emot Ulf Kristerssons regering. Men är inte det att överdriva hur allvarligt framtiden kommer att se på vår tids lite röriga riksdag? Om en inte alltför fjärran framtid kanske samtliga av vår tids politiker döms ut, eftersom de inte förhindrade en klimatkatastrof.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är jobbiga dagar för alla oss normala, med normala så menar jag oss icke-partister. Vi som inte har ett lag vi anser till varje pris måste vinna det val som nu mynnat ut i att partierna är tvungna att förhandla sig fram till makt.

Annons
Annons
Annons