Jublande glädje i Fi över väljarstödet

– Helt fantastiskt, det här kommer bli något stort. Det säger Sofia Karlsson som är överväldigad av det starka stödet för Feministiskt initiativ (Fi) som redan i söndagens första möjliga väljarbarometer efter lanseringen fick 2,5 procent.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hon hade inte trott på en så hög premiärsiffra.
– Nej, men det är väl så att det saknats ett konkret feministiskt alternativ som vi nu fyller upp. Det här visar att vi är på rätt väg, säger Sofia Karlsson, en av styrelsemedlemmarna i den ideella föreningen bakom Feministiskt initiativ.

För socialdemokraterna var april­mätningen inte lika munter. Den visar att regeringspartiet är nere på 31,3 procent vilket är den sämsta siffran sedan i maj 1997. Trenden pekar fortsatt utför, men biträdande partisekreterare Håkan Juholt försöker intala sig att en vändning är på gång.
– När politiken inte handlar om framtidsfrågorna då förlorar socialdemokratin och eftersom moderaterna inte vill ha några debatter med oss så har vi svårt att nå fram. Men även denna soliga söndag har Sverige dubbelt så hög tillväxt som i genomsnitt bland EU-länderna och snart kommer det att märkas i människors vardag. Och då vänder det, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons